Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Naturrundrejse i Californien

 

På denne rundrejse i Californien og de nærliggende stater, er det helt klart naturen, der er i fokus. I kommer til at besøge nogle af de vildeste, smukkeste og mest storslåede naturparker i USA – og i verden. Blandt andet besøger I Bryce Canyon park, Yosemite National Park og Zion National Park. Det er den ultimative tur for naturelskeren!

Fra prisen er gældende ved 2 voksne og 2 børn i samme værelse inkl. fly, hotel og billeje.

Bestil Tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Dag 1-3 Los Angeles

Jeres naturtur rundt i Californien starter i Los Angeles, hvor I flyver til fra Danmark. Her har I 2 overnatninger i til lige at falde ned og vende jer til den nye tidszone. Første dag går hurtigt med at ankomme og hente bilen hos udlejningsselskabet, tjekke ind osv. Anden dag kan bruges til at slappe af på Venice Beach eller Santa Monica, som begge er to skønne steder. Har I lyst til at opleve lidt by-stemning, inden den smukke natur venter, kan I også køre til Hollywood og se Walk of Fame med stjernerne i fortorvet, Rodeo Drive i Beverly Hills eller se den fantastiske udsigt over byen ved Griffith Observatory. Skal turen starte med lidt action, kan I besøge Universal Studios, som er en hæsblæsende forlystelsespark, hvor I også kan opleve filmscener fra mange af de store Hollywood-film og serier.

Dag 3-5 Grand Canyon

(789 km/490 mil – 7:25 timers kørsel)

Nu går jeres naturrundrejse for alvor i gang. I har en lang køretur foran jer, hvor I skal køre fra Los Angeles til Grand Canyon, så kom af sted i god tid. Dog er det en både hyggelig og smuk tur, hvor I blandt andet passerer Mojaveørkenen og den gamle Route 66, som begge er perfekte stops for både billeder, afslapning og lidt sightseeing. I passerer desuden også den hyggelige by, Selingman, der er indbegrebet af gammel, amerikansk by. Her ses gamle biler parkeret udenfor gamle, nærmest retro tankstationer.

Når I ankommer til Grand Canyon, har I rig mulighed for at udforske det vanvittige og skønne naturområde, der er helt usædvanligt og bare skal opleves. I kan udforske det til fods på diverse vandre – eller gåture, eller set fra toppen i en helikopter tur, der giver et helt fantastisk billede af kløften, eller man kan tage på hesteryg, hvis man tør den slags – mulighederne er uendelige.

Dag 5-7 Page Antelope Canyon

(215 km/134 mil – 2:30 timers kørsel)

Efter en små fire timers tur fra Grand Canyon, er det nu er tid til at udforske Antelope Canyon, der ligger nær byen Page. På ankomstdagen anbefaler vi at besøge Horseshoe Bend, som er et smukt stop på vejen. Derefter bør I aflægge Lake Powell et besøg, som også er at anbefale.

 

På anden dagen anbefaler vi klart at tage ind til selve Antelope Canyon, som er den mest besøgte i området, og den smalle og dybe kløft er naturligvis trækplastret. Her bør I tage på en af de arrangerede ture, hvor I oplever canyonen på tætteste hold. Oplev lysets stråler snige sig ned gennem den smalle kløft, når du går en tur nede i selve canyonen mellem de bølgede sandstensvægge. OBS; Husk at booke en rundtur hjemmefra, da de ofte er udsolgt.

På gammeldags, Navajosprog kaldes Upper Antelope Canyon ”Tse bighanilini”, som betyder ”stedet hvor vand løber gennem sten”, hvilket er en meget god betegnelse for stedet. Flere indianerstammer hører også til i området, og du kan endda booke ture nede i canyonen, hvor du ledes af indianer Chief Tsosie, som på turen spiller panfløjte og deler ud af sine spændende historier om området.

Dag 7-9 Bryce Canyon National Park

(242 km/150 mil – 2:32 timers kørsel)

Så går turen videre til Bryce Canyon, som er beliggende i det sydvestlige Utah. Nationalparken ligger i 2.500 meter højde over havets overflade og er 145 km2 stor. Grundet den lidt ”outsides” placering af parken, har den ikke ligeså store besøgstal som de større, og lidt mere populære parker som Grand Canyon. Det betyder blot, at der er bedre og større mulighed for at udforske den lidt mere på ”egen” hånd og ikke helt turistet.

Inde i parken ligger selve Bryce Canyon, som er et stort ”amfiteater”, hvor her er rig mulighed for at få udforsket naturen, både oppefra men også med mulighed for ture ned i canyonen – både gå – og vandreture er muligt, så alt efter behov og hiking-skills er muligt. 

Man kan eventuelt bruge den ene dag på en lettere vandretur, hvor man går ned i canyonen og den efterfølgende dag på at se vidunderet oppefra. Til aften kan I besøge Ebeneezer’s Barn & Grill, hvor der serveres ægte amerikansk BBQ, mens I kan nyde et flot sceneshow med cowboys, der svinger lassoen og danser rundt til John Denver. Sidst på aftenen får du selv lov at danse med, når hallen forvandles til saloon.

Dag 9-11 Zion National Park

(116 km/74 mil – 1:20 timers kørsel)

Nu er det videre til Zion National park, som udgør et areal på 593 km2. Det laveste punkt er i 1128 meter højde mens det højeste er på 2660. Zion er et gammelt, hebrarisk ord som betyder ”helligt sted” eller ”sted man flygter til”. Som mange andre naturparker, er det et sted, der bør besøges. Her er smukt, grønt, orange klipper og dybe dale. Det er virkelig smukt, og du har mulighed for at opleve det både oppefra og nede fra. Her findes et væld af vandreture af forskellig sværhedsgrad, så der er i sandhed noget for enhver.

Dag 11-12 Death Valley

(480 km/298 mil – 4:42 timers kørsel)

Herfra går turen videre til Death Valley, det laveste punkt i USA. Her er altid varmt og det er også her, den varmeste temperatur nogensinde målt er foretaget – intet mindre end 56,7 grader. Her har I en enkelt overnatning, og I vil hurtigt opdage, hvorfor det kaldes Death Valley…. I bør opleve Badwater Basin, som i sin tid fik sit navn, fordi den lille mængde vand, det indeholder, har så højt et saltindhold, at det er helt umuligt at drikke – for ikke at tale om usundt. Dalen ligger intet mindre end 100 meter under havets overflade, og er bare en oplevelse i sig selv – selvom det er øde som bare pokker.

Dag 12-14 Yosemite

(471 km/293 mil – 5:38 timers kørsel)

Så er tiden kommer til Yosemite National Park, som er en af de største og mest kendte naturparker beliggende på denne rute – og i det vestlige USA. Parken rummer over 4000 forskellige dyre og planarter, for ikke at tale om de mange vandfald, granitklipper, skove, øde arealer, søer og meget meget mere. Hvis man er heldig (eller uheldig) kan man også støde på en bjørn i Yosemite, og man har rig mulighed for at opleve denne smukke og store park med vandreture i klasser, så alle kan være med.

Et godt tip er at køre tidligt om morgenen, da der er meget fredfyldt og smukt i parken, ligesom vi anbefaler, at man ikke er der i weekenderne, da mange amerikanere selv tager på tur til parken her.

Dag 14-17 San Francisco

(301 km/187 mil – 4:10 timers kørsel)

Sidste stop på turen er i San Francisco, hvor I har tre overnatninger. Hvis I har lyst, kan I bruge en dag på at køre til det naturskønne vinområde Napa Valley, der ligger nord for San Francisco. Her er mulighed for at komme på vinsmagninger på nogle af de smukke, gamle vingårde, hvor man også kan se, hvordan man høster og laver vin og bare nyde områderne og stemningen.

I bør også aflægge de mest populære steder i SF et besøg. Brug eksempelvis en dag på at se Fishermans Wharf, Pier 39 med søløverne, der ligger og soler sig og besøg Alcatraz, der har en helt unik historie. Aflæg også et besøg i de forskellige områder i byen, som hvert især er helt unikke – blandt andet Castro District, der er kendt for sin farverighed og åbenhed og Haight Ashbury, der er hippiekvarteret.

Efter tre dage i San Francisco er tiden inde til at vende næsen hjem mod Danmark igen.

30872872