Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Rejser til vestlige Canada

Oplev noget af verdens smukkeste og mest uberørte naturlandskaber i delstaterne Alberta og British Columbia i form af unikke nationalparker i Rocky Mountains.

Kombiner dette med besøg de to staters storbyer Calgary og Vancouver. På trods af landets ufattelige størrelse er det faktisk inden for overraskende overskuelige afstande at opleve alle seværdighederne i begge stater under en kør-selv-ferie. Køreturene er i øvrigt en del af oplevelsen med skøn natur bestående af tundra, bjerge, floder og skove.

Map
Bestil et gratis tilbud

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Calgary

Start for eksempel en kør-selv-ferie med flyankomst til storbyen, Calgary, øst for Rocky Mountains. Byen skyder op som en metropol midt i ødemarken med sine skyskrabere, hvorfra der er en fantastisk udsigt til landskabet og bjergene – f.eks. fra Calgary Tower i 200 meters højde. Byen har opnået velstand efter omfattende oliefund, men blev grundlagt som en western-by. Hvis du besøger stedet om sommeren, bør du ikke gå glip af de mange rodeo-shows, der vidner om dens oprindelse. Byen byder også på museer, en berømt zoo med en dinosaurpark og saftige bøffer, når sulten melder sig.

Naturparker i The Rockies

Vest for Calgary ligger mægtige Rocky Mountains, som huser to af nordamerikas mest unikke naturattraktioner; Banff og Jasper-nationalparkerne. Banff har postkort-agtige omgivelser med bjerge, søer, skove og varme kilder, som kan opleves ved at køre, cykle, vandre, tage på kanotur, spille golf eller til hest. Der er mange markerede stier, som sikrer du oplever det bedste, parken tilbyder. Besøg også byen Banff, der trods sin beskedne størrelse rummer over 100 spisesteder.

Hvis du er vild med natur og ikke fik lysten stillet i Banff, er Jasper National Park sagen. Med status som lillebror til Banff kommer her lidt færre turister, og der er større chancer for at se vilde dyr som bjørne, ulve, rensdyr og ørne. Ellers byder parken på samme naturoplevelser og måder at opleve disse på som Banff. Oplev udsigten til bjergkædens højeste bjerg, Mount Robson, der fra sydsiden tårner sig op som en ensom gigant. Se også bjerget fra Whistler Mountain, hvorfra du får parkens smukkeste udsigt.

Vancouver City

En af Canadas største byer ligger isoleret ud mod den vestlige stillehavskyst. Men det betyder ikke, at den er kedelig! Byen blev grundlagt af kinesere og er meget multikulturel. Byens puls er Gastown nede ved havnen, der kombinerer butikker, restauranter og barer med brosten og gaslamper. Byen indeholder alt, hvad der forventes af en moderne storby – og mere til. Det vil du opleve, når du beskuer de fantastiske naturomgivelser af bjerge og vand. Vancouver er berømt for hval-safari, hvor der med båd sejles ud i bugten og havet, hvor disse store, fantastiske dyr kan opleves på tætteste hold. Skulle du få lyst til en tur over grænsen til USA, ligger Seattle kun et par timers kørsel væk.

Har du flere dage i Vancouver bør du besøge øen af samme navn, der blot ligger en kort færgetur fra byen. Vancouver Island byder på fantastisk natur, bl.a. tempereret regnskov, som følge af det altid milde kystklima. Her er også hvide sandstrande, der kan nydes om sommeren. Hovedbyen, Victoria, er meget engelsk inspireret og dermed en meget anderledes oplevelse end Vancouver. Fra øen udgår de måske bedste hval-safarier, planeten kan byde på.

 

Hvis du er interesseret i at læse om Canadas østlige del, hvor man finder de kendte byer Toronto og Ottawa, kan du læse om det her.

Autocamper i Canada

Canada er som skabt til en kør-selv-ferie med denne transportform. Overalt er der store, brede veje, som ofte er meget lidt trafikeret i det store land med forholdsvis få indbyggere. Man må ikke lade sig skræmme af tanken om en autocamper-ferie i Canada i den tro, at der skal investeres alt for mange timer på landevejen i forhold til at få slappet af og oplevet seværdigheder.

Autocamper er en sjov og anderledes rejsetype, som USATours.dk klart kan anbefale hvis rejsedestinationen lyder på Canada.

Læs meget mere om autocamper i Canada her!

30872872