Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Rejser til Canada

Nord for USA ligger et endnu større land, der også rummer et væld af oplevelser; Canada. Kendt for sin storslåede natur og verdenskendte byer som Toronto og Montreal, oplever landet en blomstrende turisme.

Landet byder også på en spændende kontrast med både engelsk- og fransktalende, hvor man især i Montreal kan opleve denne kombination af dialekt. Et væld af spændende byer og fantastiske omgivelser, giver dig mulighed for en fantastiske rejse til Canada.

Map
Bestil et gratis tilbud

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Den oversete og undervurderet nabo

Som overskriften antyder, har USA et naboland som oftest bliver overset og undervurderet, mod nord. Landet hedder Canada, og består af et fantastisk landskab og natur, samt enestående store som små byer. Mange steder oplever man et sprog, hvor det engelske og franske er blandet sammen, men som især finder sted i de østlige egne. I Quebec City taler alle næsten fransk! Faktisk var det vikinger, der oprindeligt fandt landet i år 1000, men ca. 600 år senere tog en fransk indvandring fart, som satte Canada på landkortet. Dette, sammenholdt med den store engelsktalende nabo, USA, har skabt en smeltedigel af de to sprog.

Mange rejsende kombinerer et besøg til Canada med naturoplevelser med fokus i den vestlige del, og storbybesøg kombineret med natur, som f.eks. Niagara Falls i østlige Ontario og Quebec. Oplev begge områder ved at forbinde dem med en enkelt indenrigsflyvning. Canada kan opleves enten for sig selv eller i kombination med en USA-rejse – uanset hvad vil oplevelsen være uforglemmelig.

 

 

 

Go West!

Er man til natur, historie og hvalsafari er Canadas vestlige del lige sagen. Med naturparkerne Banff og Jasper i Rocky Mountains og hvaler lige ud for Vancouver og Vancouver Island venter der store oplevelser i det fri. Millionbyen byder også på en masse kulturelle og historiske oplevelser, da den blev grundlagt af asiatiske immigranter. Øen af samme navn bør også besøges. Den er kendt for at have verdens nordligst liggende regnskov og hovedbyen, Victoria, ligner meget en by fra middelalderen i England – så kontraster er der rigeligt af i området!

Vancouver er lige på grænsen til USA med den interessante storby, Seattle, liggende kun et par timers kørsel væk, hvilket passer perfekt til en éndagstur. I Calgary øst for Rocky Mountains vil man fornemme historiens vingesus og opleve Canadas svar på “Det Vilde Vesten”, og byen er bestemt et besøg værd. Selvom Canada er ufatteligt stort kan man faktisk opleve alt dette på en kør-selv-ferie i løbet af halvanden uge, uden at tempoet bliver stresset. Køreafstandene er længere end vi kender i Danmark, men overkommelige – og vanvittigt smukke, så turene ikke føles lange.

Læs mere om den vestlige del af Canada her »

Go East!

I Canadas centrale og østlige del, delstaterne Ontario og Quebec, finder man en sublim blanding af storbyer, natur og kultur. Quebec blev koloniseret af franskmænd, hvilket stadig sætter stort aftryk på millionbyen, Montreal, og Quebec City. I sidstnævnte er alle skilte på fransk og alle taler sproget – langtfra alle kan engelsk her. Montreal er for mange Canadas mest interessante by, som fransk/engelsk smeltedigel og et samlingspunkt for landets varierede kultur, historie og befolkning. Dette udgør en pudsig charme og kontrast til Ontario, hvor Canadas finansielle centrum og største by, Toronto, og hovedstaden Ottawa, ligger. Toronto er kontinentets 5. største by og byder på en overflod af muligheder.

En times kørsel syd for ligger mægtige Niagara Falls, der også er et “must-see”. Ottawa er meget historisk og huser Canadas parlament. Byerne er engelsktalende og internationale og meget lig amerikanske storbyer. På en rundrejse er det en fantastisk oplevelse at bevidne forskellen på Ontario og Quebec, der på visse punkter minder om to forskellige lande. Dog er canadierne meget bevidste om kontrasterne og har længe forliget sig med dem, hvilket gør canadierne til et usædvanligt tolerant og imødekommende folkefærd.

Læs mere om den østlige del af Canada her »

 

 

 

Autocamper i Canada

Canada er som skabt til en kør-selv-ferie med denne transportform. Overalt er der store, brede veje, som ofte er meget lidt trafikeret i det store land med forholdsvis få indbyggere. Man må ikke lade sig skræmme af tanken om en autocamper-ferie i Canada i den tro, at der skal investeres alt for mange timer på landevejen i forhold til at få slappet af og oplevet seværdigheder.

Man kan vælge, om man vil holde ferie i landets vestlige eller østlige del – med tid til rådighed, kan man faktisk gøre begge dele! Der er et utal af veludrustede og godt beliggende campingpladser i landet. Mange steder må man parkere inden for enorme områder, hvor man lyster, hvilket giver en helt speciel følelse af frihed og selvbestemmelse over tempoet af ferien. Hvis du tænker på en kør-selv-ferie i USA, kan du læse mere her!

30872872