Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Den Dominikanske Republik er et paradis midt i Caribien. Her er et skønt, tropisk klima, frodige landskaber med vandfald, laguner, søer, bjerglandskaber og flødehvide strande, hvor det turkise hav stille plasker i kanten. Den Dominikanske Republik er en af de mest varierende øer i Caribien, og landet byder på en lang række muligheder for at kombinere den perfekte ferie. Oplev gamle kolonibyer og den meget velkendte merengue-dans, der er kendt for både at være livlig og særdeles glad og som er yderst velkendt for øen.

Hispanola er navnet på den ø, hvor Den Dominikanske Republik ligger, som deles med Haiti. Området for Den Dominikanske Republik dækker 48.000 km2 og har en gennemsnitlig temperatur på 25 grader hvilket gør, at det altid er et unikt og populært rejsemål og som altid indbyder til spændende rejsemuligheder med oplevelser i særklasse. Gennem Det Dominikanske landskab åbner sig dybe dale, hvor der dyrkes en række forskellige råvarer såsom kakao, sukkerrør, kaffe og tobak. Bjergkæder snor sig også gennem landskabet ligesom der findes et rigt dyreliv, hvor du kan støde på alt fra leguaner, krokodiller, papegøjer og mange andre dyrearter. Hvis I er heldige, kan I endda se pukkelhvaler i farvandet omkring øen, når de på deres årlige parringsleg passerer strækningen.

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Dag 1-3 Santo Domingo 

I starter jeres skønne rejse i den gamle hovedstad, Santo Domingo, der er et charmerende førstestop på turen. Hovedstaden er den ældste, europæiske bosættelse i hele Amerika, og udover at I vil opleve islæt fra det i den charmerende hovedstad, er der et gammelt kloster, en masse gamle, brostensbelagte gader i bydelen Zona Colonial og det første universitet, som alt sammen bevidner kolonitidens dage. Tilbage i 1492 gik Columbus i land her, hvor han lagde grundstenen til den nuværende befolknings rødder, i de oprindelige Tainoindianere, de spanske kolonislaver og de afrikanske slaver. Byen består i dag af bydelen Zona Colonial, der er den gamle del af byen og den nye kaldet Ciudad Nueva, som begge klart bør opleves på jeres tur rundt. I den gamle bydel vil I opleve det gamle islæt fra fortiden, hvor der er åbne pladser med mange caféer og restauranter, hvorimod den nye vidner om en mere moderne by – som navnet, og fremstår i dag som en moderne havneby. Brug dagen på at gå rundt i de forskellige kvartet og bydele og oplev den stemning, der skifter, så snart I træder fra det ene sted til det andet. I har også rig mulighed for at bruge noget af dagen på shopping, hvor I både kan shoppe lokale varer eller velkendte mærker. Om aftenen bør I gå ud på en bar eller diskotek for at nyde stemningen, der er både skøn, lun og rar om aftenen, få en drink og oplev, hvordan byen forvandler sig, når aftenen falder på.

 

Dag 3-6 Puerto Plata 

Nu går turen videre til Puerto Plata, hvor I har tre dage. Her bor I klart besøge Dan Felipe katedralen, der er beliggende ved byparken. Der er kun nogle få årtier gammel, og byggestilen minder om art deco. Den er et besøg værd, når man er på disse kanter, og I får et godt indblik i historien.

Selve byen er både livlig og hyggelig og især omkring havnepromenaden, Malecón, er der både et intenst og spændende gadebillede, hvor der er opstillet madboder, butikker og ud på eftermiddagen popper der små hyggelige barer op. Når der er festlige lejligheder i området, er det også hér, der er mest knald på og havnepromenaden bliver omdannet til fest. Her bliver sat kæmpe højtalere op, hvor menrengue musik brager ud til alle verdenshjørner og byder op til dans. Går man langs havnepromenaden kommer man til Long Beach, der er et skønt strandområde.

I bymidten ligger bytorvet, hvor der er opsat en musikpavillion, La Glorieta, i belgisk stil fra 1872. Her bliver ofte spillet op til musik og dans, når scenen bliver indtaget med friluftskoncerter og I bør klart tage herhen. I selve byen er der altid god og hyggelig stemning, og går I en runde, kan I ikke undgå at se drenge, der forsøger at tjene en skilling ved at pudse alverdens folks sko, samt små drenge, der forsøger at afhænde maracas til overpriser. Går I en tur længere mod øst og stopper ved det lille torv, kan I se den imponerende brandstation, der er beliggende i byen helt ned til vandet. Den ligger klods op ad en række maleriske og smukke huse, der bl.a. indeholder smedejernsstøberier, og I finder også den lokale lægeklinik her. En hyggelige og meget autentisk side af byen, som klart er at anbefale, at I ser.

Byens største attraktion er kabelbanen teleferico, der tager jer til toppen af Isabel Torres og op til en 16 meter høj Jesus-statue. Udover den smukke statue på toppen, som naturligvis er et besøg værd, venter der jer en helt storslået og unik udsigt og kyststrækningerne og Cordillera Septentrional området med de smukt beliggende skove. I 1994 brød kabelbanen sammen og det tog hele fem år, før den var færdigrepareret, hvorefter den efter få ture gik i stykker igen. Den skulle dog efter sigende køre nu, og de lokale guider kan altid informere om, hvorvidt den kører eller ej. I området, der er indrettet som botanisk have, findes flere en 30 forskellige slags truede fuglearter.

Tag også et smut forbi 12 Julio, hvor den store souvenirforretning ligger. Her er alt, hvad hjertet begærer og hvad I kan drømme om af souvenirs – lige fra cigarruller, der giver smagsprøve til plakater om rom og tobak. Her er stor mulighed for at finde souvenirs til familien derhjemme eller medbringe et minde fra ferien.

Dag 6-10 Cabarete

Nu går turen videre til Cabarete, der er et af de absolut bedste steder til windsurfing og kitesurfing i verden. Den lille, søvndrukne fiskerby liver op hvert år, når de helt unikke og perfekte strande, er trækplaster for en række vind-vilde unge rejsende, der ønsker at prøve kræfter med de vilde vind sportsgrene her. Cabarete er også stedet, hvor der flere gange årligt holdes internationale konkurrencer finder sted. Selvom I ikke er til vild vandsport, er her rig mulighed for at få nogle skønne, afslappende dage, hvor strandene, bølgerne og de milde vinde virkelig er et hit, og hvis I ønsker, kan I altid være tilskuere til en af de store konkurrencer, der virkelig er interessante og underholdende at være tilskuer til. Hvis I ønsker en mildere form for sportsaktivitet, kan I kaste jer ud i at prøve paddle-boarding eller boogie-board, som I kan øve jer på nede i den stille bugt, der er i ly for vinden.

Ellers er det blot at slappe af på de helt unikke strande, dyppe fødderne i vandet, når luften bliver for varm og uudholdelig.

Dag 10 – 14 Samana 

Samana er den frodige halvø, der engang var en vaskeægte piratrede, med mange grotter i områderne og beskyttede laguner var det et ideelt gemmested, hvor piraterne kunne angribe de spanske handelsflåder, hvorfor Samanabugten i dag er fyldt med gamle skibsvrag der stammer både fra piraterne og spanierne, som flere er fisket op fra havets bund, men efter sigende ligger der stadig skjulte skatte på havets dyb.

I dag er stedet mere kendt som et skønt og afslappet feriested, hvor I virkelig kan komme ned i gear og nyde varmen, omgivelserne, kulturen og ikke mindst hinanden. Den største attraktion her må siges at være de mange pukkelhvaler, der i vinterhalvåret strømmer til. Her siges at være omkring 3-5000 hvaler, der tager hertil på ’sommerferie’, når det bliver for koldt i de arktiske områder og ifølge WWF er Samana et af de bedste steder i verden at iagttage pukkelhvalen – så hvis I er her fra november til marts, bør I klart gå på ”pukkelhval-jagt”.

Halvøens første by, Sanchez, var før i tiden en livlig og ikke mindst vigtig havneby, men nu ses der kun gamle, victorianske træhuse i byen. Byen er dog hyggelig og I har rig mulighed for at lade op, nyde det sidste af turen og ikke mindst det sidste af denne skønne, caribiske perle, inden turen igen går mod Danmark fyldt med indtryk og oplevelser.

30872872