Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Rundrejse i Cuba

 

Cuba er ikke alene Caribiens største ø, det er også en ø fyldt med mindeværdige, unikke og helt spektakulære oplevelser. Her kan du nyde den smukke natur, de spændende og ikke mindst farverige byer, den unikke og specielle historie, den spændende kultur, som unægteligt er en del af landets historie i dag, og naturligvis et dejligt og nærmest helt overdådigt strandparadis. For at få så meget som muligt ud af landet og rejsen, anbefaler vi en rundrejse, hvor du får oplevet alle de kontraster, som Cuba har at byde på – og det er ikke så lidt endda! Oplev bl.a. billedskønne Trinidad, kontrastfyldte, farverige og helt igennem finurlige Havana og mærk historiens vingesus i Che Guevaras “hjemby”, Santa Clara. Og nå ja, besøg nogle af verdens allerbedste og helt paradisagtige strande, hvor krystalklart vand, kridhvide sandstrande og paraplydrinks er i fokus.

 

Fra prisen gælder ved 2 voksne, inkl. fly, hotel og billeje. 

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Dag 1 – 4 Havana

Det mest oplagte stop på en rundtur i Cuba er Havana. Hovedstaden indeholder mange forskellige kvarterer, som alle tilbyder noget specielt og unikt. Revolutiontorvets storslåede plads får én til at reflektere over landets historie, gamle Havanas hyggelige torv og stemningen af Caribien. Havana er Cubas hjerte, og byen giver et godt billede af, hvad Cuba egentlig er. Langs et ødelagt balkongelænder hænger vasketøj, fra gaden kan man se direkte ind i en nogens stue og på hjørnet har en lokal åbnet et bageri i sin egen garage. I det centrale Havana står El Capitol, som faktisk er en kopi af regeringshuset i Washington, og foran denne parkerer den ene flotte bil efter den anden. Her kan man blive snydt eller selv lykkes i at forhandle en god pris for en tur rundt i hele byen i bil – for hvad ville være mere passende end at opleve Havanas gader fra bagsædet af en farverig, gammel, amerikanerbil.

Dag 4 – 5 Cienfuegos

(233 km/144 miles – 2:30 timers kørsel)

Midt på det centrale torv står José Martí og kigger ud. Manden hvis ideologier skabte grundlaget for Fidel Castro og den cubanske revolution. Plaza José Martí er en grøn plads i hjertet af Cienfuegos, og pladsen er omgivet af flere velbevarede koloniale bygninger, som er værd at se. På en restaurant danser folk salsa mellem bordene til tonerne fra et band, der spiller på fortovet udenfor. Går man ned af en sidegade fra torvet, mødes man af lige så velbevarede facader og små boder, der sælger klassiske cubanske souvenirs. Byen ligger smukt ud til Bahia de Cienfuegos bugten, og mange både og fiskere lægger til her.

Dag 5 – 6 Trinidad

(83 km/51 miles – 1:25 timers kørsel)

De smalle grusveje langs Valle de los Ingenious-dalen tager én op til den lille by Trinidad. Byen kom på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1998, hvilket gør, at Trinidad er en af de bedst bevarede byer både i Cuba og Caribien. Her er gaderne lavet af brosten, og kombinationen med husenes farverige facader skaber det perfekte motiv, hvorend man kigger hen. I gaderne kan man se æsler, et stort marked, som breder sig ud over næsten hele byen, og i hvert hjørne sidder en mand iført hat med en Cohiba, Fidel Castros favorit cigar, i munden.

Dag 6 – 7 Sancti Spiritus

(80 km/49 miles – 1:15 timers kørsel)

Med en beliggenhed næsten midt i Cuba ligger denne hyggelige kolonial by. Sancti Spiritus’ store, farverige torv udgør centrum af byen, og det er også her, at gågaden støder op til. Her sidder mænd og kvinder og sælger alt fra skruer og møtrikker til hjemmelavede dukker og malerier. Atmosfæren er afslappet, og man føler med det samme, at man er langt fra Havanas hovedstads-mylder. Her ligger Facultad de Ciencias Medicas, som er et anerkendt universitet for medicin. Her studerer studerende fra 34 forskellige landet til læge, der længe har været en prestigefyldt titel i Cuba. Byen er også hjemsted for en af Cubas ældste broer, den lille bro går over Yayabofloden og udmønter sig i fem buer.

Dag 7 – 8 Santa Clara

(348 km/216 miles – 3:30 timers kørsel)

I udkanten af byen går bevæbnede vagter rundt om et stort monument. På statuen ses en mand med en pistol og en baret, der sidder lidt skævt placeret på hovedet. Stemningen på pladsen er alvorlig, og her vises stor respekt. Det er et mausoleum for en af den cubanske revolutions mest berømte profiler, og siden man fløj man hans lig til Cuba i 1997, har Santa Clara været hjem for Che Guevara. På torvet, Leoncio Vidal Park, kan man stadig se skudhuller i bygninger fra revolutions erobring af byen, og det er let at drømme sig væk og fantasere om, hvordan Santa Clara så ud for næste 60 år siden.

Dag 8 – 14 Varadero

(145 km/90 miles – 2:00 timers kørsel)

Hvad passer bedre end at afslutte rundrejsen i Cuba på en af verdens bedste strande? I Varadero er det afslapning, som står på skemaet og med det turkisblå hav som udsigt, kan man let ligge sig tilbage i solstolen og reflektere over de indtryk og oplevelser, som landet har budt på. Kun en kort bådtur fra Varadero, kan man også opleve Cayo Blanco, her lyser sandet hvidt, og paradiset er ikke langt væk. Svøm med delfiner, drik drinks og nyd, at alle tre er store muligheder for et herligt ophold i Varadero.

30872872