Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Reggae-rundrejse på Jamaica

På denne tur besøger I fantastiske Jamaica, der måske er mest kendt for sit reggaemusik og tidligere musiker Bob Marley. Jamaica er dog også et land med et fantastisk, tropisk klima og en helt igennem gæstfri og imødekommende befolkning. På turen kommer I både til at opleve hovedstaden Kingston, smuk natur og vanvittige strande, hvor solen altid skinner. En perfekt ferie for jer, der gerne vil slappe af og samtidig opleve en anden, meget interessant kultur.

Et lille fun fact er, at Jamaica er det land i verden, der har flest kirker pr. kvadratkilometer, og mindsanten også det land i verden, med flest barer pr. kvadratkilometer. Der findes faktisk mindst én bar ved siden af hver kirke. Og for det ikke skal være løgn, så er det også det land i verden med flest nudistrande, hvis man måler det på landets størrelse – så hvis I er til nøgen badning, så er det sørme også muligt.

Inkl. fly og hotel. Mellem destinationerne kan med fordel tages lokaler busser, taxier eller andet. 

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Dag 1 – 4 Negril 

I ankommer fra Danmark til Montego Bay, hvorfra I kører videre til Negril, hvor første del af ferien starter.  Negril er et af Jamaicas mest populære ferieområder, og som har en af de allersmukkeste kyststrækninger i hele verden. Seven Mile Beach er perfekt til afslapning, solbadning og en garanteret tiltrængt dukkert i det lækre, caribiske hav, hvor flødehvidt sand og helt krystalklart vand flyder sammen i et væk.

Oplev byen på hesteryg og se nogle af de smukkeste, scenariske oplevelser i verden mens du slapper af og nyder naturen på en helt ny måde. På den måde gemmer du energi til at opleve byen om aftenen, hvilket også er en seværdighed i sig selv. Aftenen kan bl.a. nydes med lækker, Jamaricansk mad og drikke den berømte Red Stripe øl til.

For at få stillet et adrenalinsus kan I hoppe i Blue Hole Mineral spring – det er et must at se, virkelig spektakulært og ganske enkelt smukt. Hvis I ikke er til spring og adrenalin, så kan I tage stigen ned i vandet, men uanset hvordan I gør, så bør det opleves. Aftenen kan med fordel nydes på en strandbar på stranden, hvor I kan se den kalejdoskopiske og helt unikke solnedgang, der er.

Dag 4 – 7 Montego Bay

(81 km/50 miles – 1:30 timers kørsel)

I dag skal I videre til smukke Montego Bay. Lej eksempelvis en bil og tag gennem indlandet i Jamaica til Appleton Estate, hvor du kan smage en række forskellige romårgange og lære processen om, hvordan rom bliver til. Du kan naturligvis også købe den ægte vare med hjem som souvenir, og nyde en jamaicansk frokost til et lille glas rom.

Montego Bay byder også på smukke strande, som indbyder til afslapning og lækkerier. Brug eksempelvis tid på at hoppe i bølgen blå, der er ligeså klar som krystaller, eller hop under vandet og oplev det smukke dyreliv under havets overflade på en dykkertur eller snorkle lidt. Det er også muligt at tage en tur på hesteryg, hvilket giver en skøn og meget autentisk oplevelse, hvor man oplever området og naturen på en helt anden måde end ellers.

Er I golftyperne er her også rig mulighed for at slå et par slag på den yndige Wyndham Rose Hall Golf & Beach Resport, der bl.a. er indehaver at et vandfald ved hul 15. Hvis I vil shoppe taxfree er der stor mulighed for det, især designersmykker og gaveartikler kan der spares meget på. Besøg byens bedste shopping center i Half Moon Shopping Village, hvor du kan spare mange penge på shopping. Især er der gode priser på ure.

Hvis I ikke får nok adrenalin, kan I tage på en lille udflugt, hvor I kan opleve or prøve riverrafting på egen krop. Det bliver ganske enkelt en helt betagende tur, som uden tvivl bliver uforglemmelig, da I passerer nogle af de smukkeste, naturskønne områder på jeres vej, hvor I bl.a. passerer smukke dale og dybe kløfter. En intet mindre end fantastisk oplevelse.

Dag 7 – 10 Runaway Bay

(76km/47 miles – 1:13 timers kørsel)

Nu er tiden kommet til at besøge Runaway Bay, som er et af de mest naturskønne og smukke områder på Jamaica. Runaway Bay kan bl.a. kan kalde sig indehaver af de mest tilgængelige grotter på øen. Grotterne er åben for offentligheden og regnes for at være over en halv million år gamle. Her bør I klart taga på en underjordisk oplevelse i de grønne grotter, der byder på mystik og adventure samtidig med, at I finder ud af Jamaicas historie i Green Grotto Caves. En virkelig spændende og klart anbefalelsesværdig historie, hvor man ikke kun ser smuk og uovertruffen natur, men samtidig får en del af landets historie indenbords på en vaskeægte, autentisk måde.

Nogle af de bedste strande i Caribien ligger også her og er godt beskyttet af det tropiske koral rev. Dem bør I klart også aflægge et besøg, hvor I kan slappe af, sole eller bade alt efter, hvad I lyster lige akkurat den dag. Tag en kold drink i skyggen, mens I slapper af, læser en god bog eller lader op til at gå ud og spise om aftenen, hvor I også kan nyde byens aftensstemning.

Dag 10 – 13 Ocho Rios

(27 km/ 16,7 miles – 00:32 timers kørsel)

I Ocho Rios er der virkelig mange reggaerytmer at mærke og det er ikke uden grund. I bør klart lave én bestemt ting, nemlig besøge Bob Marleys fødeby, som ligger en lille times kørsel fra byen. Uanset om I er til reggae rytmer eller ej, så er det klart et besøg værd. Bob Marley var ham, der satte reggae på verdenskortet udenfor Jamaica og han er intet mindre end en national helt. Hans fødeby Nine Mile er hans mausoleum, og her kan I blive vist rundt af vaskeægte rastafari-guides, hvor I vil se en masse og virkelig nyde den ægte, Jamaricanske reggaestemning.

Oprindeligt var Ocho Rios en fiskerby, men er sidenhen blevet Jamaicas krydstogtshovedstad. På gammelt spansk blev byen kaldet “Los Chorreos”, der betyder dråberne.

Tæt på Ocho Rios ligger også en bobslædebane der dukker op midt i regnskoven og er intet mindre end 1.000 meter lang. Det er et mindre fra Jamaicas deltagelse ved vinter-OL i 1988, hvor bobslædeholdet fra Jamaica var med, hvilket også klart er et besøg værd, da det vidner om den nationale stolthed, Jamaicanerne har.

Har I, som mange andre altid drømt om at svømme med delfiner? Så har I mulighederne i Dolphin Cove ved Ocho Rios og få sat flueben ved et af punkterne på din bucket list og her er endda også mulighed for at interagere med rokker. Det bliver uden tvivl en dag, I husker hele livet.

Dunns River falls er også et must, når I er på disse kanter – og også områdets største attraktion. Det er et fuldstændig fantastisk, 186-meters trappe af vandfald, der allerede begynder ved kysten af Dunn. Her kan du bestige vandfaldets bjerge med en guide, der sikrer dig, at du kommer godt op. Kravl op og hop ned i vandet så mange gange, du lyster eller tag en slapper i skyggen med fødderne i det kølige men dejlige kildevand. Guiderne fortæller dig naturligvis, hvor der er sikkert at være, hvordan du kommer til toppen, ligesom man skal bære sko, som de også informerer om – og man kan leje/låne sko på stedet.

Dag 13 – 17 Port Antonio

(102 km/63 miles – 1:58 timers kørsel)

Nu går turen videre til Port Antonio, som er en hyggelig kystby med et spændende historisk islæt, der stammer tilbage fra grundlæggelsen i det 16. Århundrede. Port Antonio er i særdeleshed kendt for sine fine sandstrande, som jo faktisk er indbegrebet af hele Jamaica, og som I klart bør aflægge et besøg eller to. Det er perfekt til afslapning og et dyb i det caribiske hav og et perfekt sidste stop på jeres Jamaica tur.

Fra Port Antonio har I rig mulighed for at tage på en række forskellige udflugter, bl.a. bør I besøge de spektakulære og meget smukke Blue Mountains, der er den længste bjerglæde i landet og som samtidig er indehaver af øens højeste punkt, Blue Mountain Peak, der er intet mindre end 2256 meter højt. Man kan bestige bjerget via. gangstier, og fra toppen kan man se både nord -og sydkysten af Jamaica, og på en klar dag, kan man se helt til Cuba, som ligger hele 210 km. væk.

Smag også den berømte, jamaicanske Blue Mountain Coffee, som dyrkes mellem 2000 og 5000 fod over havets overflade, og de omkringliggende byer er meget afhængige af denne produktion. Kaffen anses for at være en af de mest efterspurgte på markedet, og er bl.a. kendt for din fine smag, en usædvanlig sødme og intense aroma.

I kan også tage en tur til drypstenshuler og flodområder, der begge ligger i nærheden og som klart er en oplevelse værd. Ellers er det oplagt at bruge tid på at slappe af, nyde de sidste reggae rytmer og den bagende sol, inden turen igen går mod Danmark.

Dag 17 – Port Antonio – Montego Bay – Danmark

I dag skal I videre til Montego Bay, hvor turen går hjem til Danmark igen. Heldigvis er turen smuk, så selvom I har set den én gang, kan den snildt nydes igen.

30872872