Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Rejser til Fairbanks

Fairbanks, også kendt som ’The Golden Heart City’, er en unik by i Alaska, med over 30.000 indbyggere og fuld af smuk natur.

Tag en dyb indånding og udforsk Fairbanks! Med sommersolen som skinner næsten 24 timer i døgnet, er det en by fyldt med liv og energi. En tidligere guldmine by, med rensdyr og moskusokse rendende rundt er det en meget interessant og charmerende by. Hvis du er heldig, kan du endda opleve Nordlyset!

Map
Bestil et gratis tilbud

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Fairbanks – The Golden Heart of Alaska

Fairbanks udstråler energy, lys og varme, som ingen andre steder i verden. Med den arktiske vildmark lige på trapperne og den smukke og storslåede Denali National Park som nabo, er du sikret oplevelser, som man kun plejer at drømme om. Udover at byen ligger tæt på disse fantastiske naturoplevelser, er byen også charmerende og smuk i sig selv. Byen blev etableret i 1901, efter opdagelsen af guldminer, hvilket resulterede i tilkomsten af mange tusinde folk flyttede dertil. Efterfølgende blev Fairbanks hurtigt et vibrerende kulturalt og økonomisk epicenter. I over 100 år har Fairbanks spillet en vital rolle i Alaskas økonomi, uddannelse og ikke mindst militær.

På tur til den Nordlige polarcirkel

Tag på en éndagstur op til den nordlige polarcirkel og oplev et landskab som intet andet. Start ud i Fairbanks, hvor man bliver samlet op i bil, sammen med en informativ og venlig Alaska-guide, som vil sørge for at turen bliver uforglemmelig. Turen går stik nordpå, hvor man kører på den kendte ’Dalton Highway’. Der vil på turen være et par planlagte stoppesteder. Som det første går turen Joy, Alaska hvor man besøger ’Arctic Circle Trading Post’, som er et lille hyggeligt sted hvor man finder en lille souvenirbutik. Efter et hurtigt stop her, går turen til Yukon River. Inden det får man mulighed på at se den Trans Alaska pipeline, som er en overjordisk olierørledning der går hele vejen fra nord til syd – en strækning på omkring 2.000 kilometer. Denne olierørledning følger man hele vejen til Polarcirklen – gennem skove, åbne viddet og bakket terræn, mens rørledningen bugter og bøjer sig over og under veje og floder. Yukon River er en storslået flod, og er den mest kendte nordlige flod. Her vil man blive klogere på flodens historie og udvikling.

Efter den store flod vil man så småt begynde at bevæge sig over det øde tundra-landskab, som er præget af permafrost. Vildheden hersker og given en sjælden følelse af frihed. Efter kørerturen her vil man så småt nå til den nordlige polarcirkel, hvilket kan ses ved et skilt på vejen. På denne tur vil man modtage et “Arctic Circle Adventure Certificate”, som er et bevis på at man har været så højt oppe nordpå. Afslut turen i den lille by Coldfoot, Alaska, hvorefter turen går hjemad. Turen hjem foregår ikke i bil, men derimod i et lille propelfly. Dette er en meget speciel oplevelse, hvor man har mulighed for at se Alaska oppefra, hvor man bl.a. kan se floden man krydsede tidligere, samt olierørledningen som man fulgte derop. Derudover er flyveturen generelt meget smuk, specielt hen over aftentimerne hvor man virkelig kan få et indblik og overblik på Alaskas vildmark og dens barske of brutale skønhed.

Oplev det unikke Nordlys

Man har garanteret set billeder af det mystiske og forunderlige grønne lys, som en sjælden gang viser sig på den mørke nattehimmel. Dette kan rent faktisk opleves i Alaska, med størst mulighed i Fairbanks. Rent geografisk set er Fairbanks placeret under polarlyset, som kan ses når solvinden er kraftigere end normalt, som bringer store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og spiralerer frem og tilbage mellem jordens magnetiske nord- og sydpol. Når disse partikler da mødes med atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission udsender de stråling, bl.a. i form af synligt grønligt lys.

I sommerperioden er det desværre ikke så ofte at man kan se Nordlyset, da der er lyst næsten hele døgnet. Hvis man derimod kommer i vinterperioden er chancerne langt større, da her er mørkere i længere tid. Hvis man tager på en tur, kender guiderne til alle de gode steder, tider og ikke mindst hvilke forhold der gør at man kan se det. Hvis man beslutter sig for at ville se Nordlyset, er det det hele værd. Det kan være man skal op midt om natten, og stå og kigge i noget tid – men hvis man ser det, er det det hele værd. Alle ens forventninger bliver opfyldt til fulde, lige så snart noget mystisk lys overtager himlen. Man kan ikke lade vær med at stå med vidt åbne øjne, mens munden gaber over denne fuldstændig fantastiske oplevelse.

USATours.dk ved alt om rejser til Alaska

Vil I gerne ud at opleve den storslåede natur som findes USA, vil en rejse til Alaska være et valg I ikke fortryder. Med de flotte og storslåede naturoplevelser i vente, hvor det er muligt at opleve naturen på nærmeste hold, rafte ned af floderne og få guidede ture i parkerne af park rangers med stor viden, så er I sikret oplevelser, I end ikke havde drømt om. USATours.dk arrangerer oftest rejser til Alaska i sommerperioden, som kører fra midt Maj til midt september, da det klart det bedste tidspunkt at rejse derhen. Når du vælger at rejse til USA, så husk at USATours.dk er eksperter i USA rejser. Lige meget om turen går til solrige Florida, rundrejseCalifornien eller storbyferieNew York, så er USATours.dk din partner på rejsen.

30872872