Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Smukke Havana

Havana er en by som ingen anden. Den vil overraske dig, skuffe dig og få dig til at forelske dig – om og om og igen og igen, og det gør byen helt unik. Der er en helt speciel atmosfære, stemning og kultur, man ikke finder noget andet sted i hele verden. Med sine farverige husfacader, rom destillerier, cigarrullende fruer på hvert gadehjørne og sin venlige og åbensindede befolkning, er Havana både smuk og vanvittig speciel på samme tid.

 

Cuba er fremtidens rejsemål, og en tur til Cuba – og Havana vil berige dig på mange forskellige fronter, og vi lover dig en ferie og oplevelse, du aldrig glemmer.

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Havana

Bølgerne rammer op mod El Morro fæstningen, der statsligt danner indgang til havnen, i Jose Marti Park mødes mændene for at diskutere gårsdagens baseball kamp og på Hotel National, kan du læne dig tilbage og nyde en Cuba Libre med udsigt over den cubanske hovedstad, Havana. Havana er byen, som kommer til at overraske dig, skuffe dig og få dig til at forelske dig om og om igen. Bag byens slidte facader og tunge udstødningsrøg bor cubanere, et folk, der lever af revolutionerende ord, men samtidig drømmer om et liv et andet sted. På et gadehjørne sælges hjemmelavet pizza, og tager man sin egen flaske med, kan man få den fyldt med Guavajuice. Længere nede ad gaden bugter sig en kø til en købmandsbutik. Der henter cubanerne sin madration for den kommende måned. Havana tilbyder kulturelle oplevelser bag hvert hjørne, men også et folk, der griner, danser og nyder livet.

Vedado – Det nye Havana

I Vedado, den nye del af Havana, ligger byens højeste bygning, hotellet Habana Libre. Hotellets 23. etage var hjem for revolutionens sejre, da de indtog byen, og det er også i Vedado, at du finder Revolutiontorvet. Med ord som Hasta La Victoria Siempre og Vas Bien Fidel pryder to af revolutionens helte, Che Guevara og Camillo Cienfuegos, Revolutiontorvets to facader. Torvet er storslået og kan rumme op til 1 million mennesker. Her har Fidel Castro holdt mange af sine lange, karakteristiske taler ved podiet foran statuen af nationalhelten José Martí. Langs Vedados hovedgade Calle 23, La Rampa, er der overfyldte biler, turistbusser og cykeltaxier i downhill, hvor hældningen fører ned til havet og Malecón Ave.

Habana Vieja

Habana Vieja, eller gamle Havana, er et anderledes distrikt, som skiller sig ud fra den øvrige by. Her er husene hele, gaderne brostensbelagte, og der er næsten ingen biler i syne. At det er så forskelligt og skiller sig så meget ud, skyldes at UNESCO har fået World Heritage List til at restaurere næsten hele bydelen. Gamle Havana er præget af sine gamle torve, der bryder de smalle gader. Plaza Vieja er den bedst bevarede med sine farverige facader, Plaza de Armas med sit travle marked, Plaza de San Franciscos nærhed til havet samt den mægtige katedral ved Plaza de la Catedral. Langs hovedgaden Obispo, er butikkerne tæt, og vælger du at komme til Habana Vieja på en søndag, mødes du af dans, farver og musik i form af show og kunstnere på stylter.

Ernest Hemingways fodspor

”Mine daiquiris på Floridita og min mojito på La Bodeguita” – Ernest Hemingway. Den kendte forfatter er blevet et symbol for Havana, hvilket ikke er så mærkeligt, da han boede 20 år af sit liv i Cuba. Langs gamle Havanas hovedgade, Obispo, ligger hotellet Ambos Mundos, hvor han tilbragte sine første år i landet. Værelse 511 var perfekt at skrive i, da man havde udsigt over Habana Vieja og havet, som man i dag kan besøge. Når Ernst havde skrevet en hel dag, afsluttede han den ofte på en af sine favorit barer, La Floritida, som var hans favorit sted, når det kom til Frozen Daquiries, og La Bodeguita del Medio, når var tørstig efter Mojito. Efter nogle år i gamle Havana købte Ernest et hus udenfor byen, hvor han skrev mange af sine bøger.

30872872