Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Memphis rejser

Byen Memphis, der ligger i den amerikanske delstat Tennessee, er især kendt for én ting: Elvis Aaron Presley.

I det hele taget er Memphis den vigtigste by for blues og rock’n’roll – begge musikgenrer siges populært at være blevet født i lige præcis Memphis.

 Oplevelser i området:

Kør på tværs af USA:

Map
Bestil et gratis tilbud

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Hele Memphis lever for musikken

I det hele taget kan du sagtens bruge lang tid på bare at gå rundt i Memphis. At opleve blues musikken, hvor den blev skabt, er noget helt andet end at høre den hjemme i Danmark. Hvad end man kan lide musikken eller ej, er det meget nemt at blive grebet af stemningen, når alle rundt omkring en er deciderede blues-elskere. Det samme gør sig naturligvis gældende for rock’n’roll, i de kvarterer, hvor det er den foretrukne musik. Hver aften kan du prøve et nyt spillested, hvor du selvfølgeligt kan få serveret rigeligt med øl og friturestegt mad, som god skik nu er, indtil du har fundet lige præcis dét sted, hvor du føler dig rigtigt hjemme.

Kendte musikere i Memphis

Memphis er på mange måder et epicenter for musik i USA. Det er ikke kun Elvis Presley som at Memphis kan prale af, men også et band som U2 og musikeren Roy Orbison har indspillet meget af deres musik i Memphis. Overalt i storbyen ligger der pladeselskaber, og i langt de fleste af dem er det muligt at komme indenfor. På den måde har du mulighed for selv at stå, hvor U2 og Elvis Presley før har stået, og ved enkelte af pladeselskaberne kan du tilmed optage en sang med dig som sanger.

National Civil Rights Museum

Martin Luther King Junior blev myrdet på en terrasse i Memphis i 1968. I dag er motellet omdannet til et museum for den amerikanske rettighedsforkæmper ved navn National Civil Rights Museum.

En anden af Memphis store seværdigheder er den store glaspyramide der daglig tale omtales som “The Pyramid”. Her er der igennem tiden blevet afholdt alt fra sportsarrangementer til koncerter med verdens største stjerner.

Elvis Presley

Elvis Presley flyttede som 13 årig med sine forældre til Memphis. Det var her, at han begyndte at spille musik og også her, at han blev opdaget. Mange af Elvis’ mest berømte sange og albummer, blandt andet ”Blue Suede Shoes” og ”Heartbreak Hotel” er optaget i Memphis. Museet Graceland hylder Elvis Presley, eller ”The King”, og er USA’s andet mest besøgte museum, kun overgået af Det Hvide Hus. Elvis boede i netop Graceland til han døde i 1977, og i dag er stedet indrettet som et museum dedikeret til Elvis’ liv og gerninger. Du kan komme op i Elvis’ privatfly, overnatte på Hardbreak Hotel lige overfor Graceland og mange andre ting..

30872872