Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Det autentiske Mexico

På denne rundrejse i Mexico får I både storslåede solskins oplevelser, strande i særklasse og smukke storbyer – i samme pakke. I har 18 dage rundt i Mexico, hvor I får tid til at besøge det autentiske Mexico, hvor den uspolerede natur og den ægte stemning fra byerne emmer overalt. I går i de lokales fodspor og oplever uspolerede paradisøer, hvor bilkørsel er forbudt og hvor alting foregår i lidt langsommere tempo. Her er både tid til at slappe af, men I får naturligvis også oplevet en hel del af Mexicos mayahistorie.

 

Priserne er inkl. fly, hotel, billeje samt færge til Isla Holbox. 

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Dag 1 – 4 Cancún

I ankommer til Cancún fra Danmark, hvor I har de første tre overnatninger. Mexico er intet mindre end et sandt paradis på jord, og det er uden at lyve. På oldgammel mayasprog betyder Cancún faktisk “krukke med guld”, som byen afspejler rigtig godt. Her er intet mindre end en fantastisk, paradisagtig stemning og solskin året rundt.

Cancún er en kulturel perle, der er perfekt for dig, der ønsker at få en god portion inspiration og ægte mexikansk stemning. Her er en masse gode og spændende teatre og gallerier, som uden tvivl er besøg værd. Aftenen i Cancún bliver forvandlet til et sandt paradis af fest, farver og finurligheder. Her er mulighed for at få mexikanske drinks af den helt store kaliber, samt besøge et væld af barer, diskoteker og restauranter, som byen også byder på. Uanset om du er til fest af den vilde slags eller blot ønsker en enkelt drink, så er byens natteliv et besøg værd, blot for at opleve stemningen på en anderledes måde en om dagen.

Canún kan med sin solgaranti året rundt brøste sig af at være Yacatan halvøens ‘perle’, som man ynder at kalde byen i lokalområdet. Det betyder naturligvis, at du udover solskin og sød mexikansk stemning, er garanteret mulighed for at slappe helt og aldeles af i paradiset, hvis du ønsker det.

Dag 4 – 6 Isla Holbox

(133 km/82 miles – 2:07 timers kørsel)

Nu går turen videre til Holbox, som er endnu et paradis. Isla Holbox er en tange, der ligger ca. 25 km. nord for Cancún i Den Mexikanske Golf. Øen er bilfri og stort set uden turister og I bliver sejlet hertil på en kort sejltur. Man kommer rundt på øen via små golfbiler, som virkelig vækker en paradis og nærmest helt øde stemning til live. På gammelt mayasprog betyder Isla Holbox “sort hul”, men det er langt fra en rigtig betegnelse for dette smukke sted.

På strandene er vandet nærmest farvet lyserødt af de mange flamingoer, der står på et ben ved siden af hinanden som perler på en snor og leder efter føde i vandkanten. Længere væk flyver pelikaner rundt og leder ligeledes efter mad i det krystalklare vand, og en række andre, farverige og tropiske fugle flyver rundt overalt, så der er rig mulighed for at se en række spændende og unikke fugle her.

Dag 6 – 8 Mérida

(307km/191 miles – 3:17 timers kørsel)

I dag skal I videre til Mérida, som er en virkelig atmosfærerige og levende by, fyldt med kultur og historie. Den er beliggende på den nordlige del af Yucatan-halvøen. Her bør I blandt andet aflægge katedralen et besøg, som virkelig er smuk. Gå derefter til den centrale plads, hvorefter I kan tage videre til nationalpaladset, der har en række unikke vægmalerier, der illustrerer hele Yucatans historie rigtig godt.

Byen er, med sin smukke arkitektur virkelig indbegrebet af kolonitidens historiske og kulturelle charme og varme, selvom byen har haft en lidt barsk baggrund, men som i dag virkelig er et besøg værd, hvor man rigtig finder ud af Mexicos historie. Mérida går under navnet “den hvide by” på grund af de mange hvide byer, som byen havde. Her boede overklassen i store palæer.

Dag 8 – 10 Celestún

(99 km/61 miles – 1:33 timers kørsel)

Lidt vestlige for Mérida ligger den lille, søvnige fiskerby Celestún. Byen bevæger sig mildest talt i skildpaddefart og det er præcis sådan, byens indbygger bedst kan lide det. I bymidten finder du et lille, hyggeligt torv og derudover kan du opleve en række forskellige, skønne strande. Vær dog opmærksom på, at vandet godt kan være en smule mere “aggressivt” end på østkysten af Yucatan halvøen. Byen byder på mange muligheder for at tage ud på vandet. I kan blandt andet leje en båd og sejle rundt i små mangrove tunneller, hvor I ser en masse dyr og smuk natur. Bådede eller turene kan bookes rundt omkring direkte på strandene, hvor man sagtens kan finde en god pris på en tur – uanset antal passagerer.

Byens største turistattraktion og stolthed er Reserva de la Biosfera Ría Celestún, som er et reservat, hvor det vrimler med vadefugle, flamingoer og en masse andre fugle – og dyrearter.

Dag 10 – 12 Valladolid

(260 km/162 miles – 3:00 timers kørsel)

I dag kommer I til Valladolid, som I nu skal udforske og bruge de næste to dage i. Byen har en farverig og smuk arkitektur, der stammer helt tilbage fra den spanske kolonitid. Byen er også kendt for sine pastelfarvede facader. I kan enten slentre rundt på gåben i byeni præcis det tempo, I har lyst til eller I kan leje cykler, der nemt og let kan tage jeg fra sted til sted. På den måde oplever man byen på en lidt anden måde, end hvis man går, men tempoet bestemmer I stadig – her er hverken stres eller jag i Valladolid. To ting I dog bør opleve, er klosteret San Bernadino de Siena og katedralen med navnet San Gervicio, som begge er et besøg værd, hvis I ønsker at opleve lidt mere fortidshistorie og lære byen at kende. Hvis I har lyst til list shopping, er der rig mulighed for det i Valladolid, hvor I kan se nærmere på de lokale varer på diverse markeder og rundt i byen.

Har I lyst til at se mere natur, kan I tage halvanden times køretur ud fra byen og besøge Ría Lagtros, hvor I kan opleve alt fra alligatorer til flamingoer og selve køreturen derud er også ganske smuk. På vejen passerer I blandt andet et af halvøens mange tempelkomplekser fra det gamle Mayarige, EK Balam. Her kan I eventuelt stoppe og aflægge templet et besøg – det er det værd. Hvis I ikke har tid til det, kan I se det, når I passerer det på vejen.

Dag 12 – 15 Tulum

(102 km/63 miles – 1:20 timers kørsel)

På vej til Tulum fra Valladolid bør I stoppe ved den højeste pyramide på halvøen, Nohoch Mul, hvor I undervejs kommer igennem junglen, på enten cykel eller gåben. Til sidst i junglen møder I pyramiden, som I til sidst skal bestige for endelig at nyde den SMUKKE udsigt, der er fra toppen. Det er helt ubeskriveligt! og for at det ikke skal være løgn, så har I mulighed for at svømme i en cenoter, som er en grotte, dannet af de underjordiske floder, der er i Yocatan. Her får I uden tvivl en helt unik naturoplevelse, når I svømmer i det hele klare vand. Det skal virkelig opleves.

Nu er det er tid til at komme ud til kysten igen, og denne gang skal I besøge Tulum, der på gammelt mayasprog betyder ‘mur’. I bør besøge Calle 60, der er Tulums svar på, hvad vi herhjemme kender som strøget. Hver søndag bliver gaden afspærret for al trafik og der bliver til gengæld fyret op for den helt store søndagsstemning med livemusik og hygge.

Tulum byder også på rigtig mange unikke kirker, som man klart bør aflægge et besøg, og hvis man er til museer, er der også rig mulighed for at søge lidt tilflugt for den bagende sol. Hvis I ikke har fået sol nok, bør I naturligvis aflægge nogle af de helt kridhvide sandstrande et besøg for enten en smuk gåtur, en tur i vandet eller måske for at snorkle eller bare dase og nyde livet – hvis I altså kan løsrive jer fra den luksuriøse og afslappende stemning, hvis ikke I kan, så foreslår vi, at I bliver liggende og nyder livet.

Dag 15 – 18 Playa Del Carmen

(64 km/40 miles – 0:55 timers kørsel) 

Byen går under navnet ‘kælenavnet’ Playa af de lokale, og byen er uden tvivl en spraglet og solrig plet, der bestemt bør besøges, hvis man er på disse kanter. Playa er nok den “hippeste” by på Yucatan halvøen og om muligt også den mest kendte af turisterne. Byen er også den hurtigst voksende i Mexico.

Playa har bevaret den oprindelige atmosfære i bygningen med lave bygninger og den gode stemning, og her er gode udendørsmuligheder, hvor der er mulighed for alt, hvad man kan forestille sig af vandsport og vandaktivitet. I kan blandt andet prøve kræfter med at at surfe, snorkle eller dykke.

Om aftenen forvandler byen sig til noget helt andet, end man ser om dagen. Når solen forsvinder, kommer festligheden frem og der er fuld fart fremad. Hvad end man er til festligheder eller ej på sin ferie, så er det bestemt et værd at aflægge Avenida Quinta et besøg, blot for at opleve stemningen.

Fra Playa bør I tage en tur ind til Chicén Itza, der er en 25 meter høj pyramide fra mayernes tid – nok den mest kendte. Turen hertil tager ca. to timer. Klods op ad pyramiden ligger en boldbane, hvor man i gammel tid spillede om point og den, der tabte, mistede hovedet, så man må sige, der dengang var en hel del på spil.

Brug også lidt tid på at slappe af og nyd strandene, solen og det gode vejr inden turen går tilbage til Danmark.

30872872