Ring 30 872 872
Hverdage 9-17-Lørdage 10-13

Rejser til Sydstaterne

De amerikanske sydstater byder på spændende byer, imponerende naturoplevelser og masser af historiske seværdigheder.

Sydstaterne er en fællesbetegnelse for staterne Texas, Dallas, New Orleans, Alabama og Memphis. Det sydlige USA har en lang og imponerende historie som bl.a. involverer den amerikanske borgerkrig. Musikken og det kulturelle liv bliver i særdeleshed dyrket i de stemningsfulde metropoler, hvor den særlige, sydstatskultur stadig lever i bedste velgående.

Oplevelser i området:

Map
Bestil et gratis tilbud

Bestil tilbud

GRATIS OG UFORPLIGTENDE
Please leave this field empty.

Texas – præriens hjerteland

Texas er måske den mest kendte sydstat godt hjulpet af mystiske fortællinger om cowboys og indianere. Staten er USA’s andenstørste, både målt i areal og antal indbyggere.

En stor del af Texas er prærie, men også ørken, græsmarker, skove og en lang kystlinje pryder det smukke landskab. Texas byder også på nogle af USA’s største byer. Houston er landets fjerdestørste og er hjem for missions-kontrolcentret for USA’s rumfart, som absolut er et besøg værd.

Dallas – symbolet på Texas

Texas’ næststørste by, Dallas, er uddødeliggjort fra den legendariske tv-serie af samme navn. Byen er dog meget mere end sæbeoperaer med oliehungrende familier! Dallas er en traditionel, amerikansk storby, hvor du finder både skyskrabere i travle finanskvarterer og små, charmerende kvarterer som West Village i Uptown. Byens football-hold, Dallas Cowboys, er nok USA’s mest berømte, og har du chancen, bør du opleve deres nye stadion med verdens største tv-skærme og plads til 110.000 – vel at mærke indendørs! Prøv også byens barbecuekøkken, hvor du bliver præsenteret for en mangfoldighed af lækre, grillede retter. Og du kan være sikker på der er rigelig med mad!

New Orleans – The Big Easy

Orkanen Katrina’s voldsomme ødelæggelser i 2005 jævnede store dele af New Orleans med jorden. Men i dag er byen helt genopbygget, endda flottere end før, og ingen naturkatastrofe kan ødelægge byens sjæl og helt særlige atmosfære! Du må ikke må gå glip af New Orleans, som slet ikke er som andre amerikanske byer. Intet sted i verden finder du den samme energi og stemning med jazz og blues i det franske kvarter, hvor Bourbon Street, spillesteder, festivaller og karnevaller og god cajun-food kendetegner Louisianas største by. Dagen er én lang fest og turisterne er altid inviteret!

Mississippi – flodens stat

 

Har du læst bøger af den verdensberømte forfatter Mark Twain, kender du allerede Mississippi. Staten er opkaldt efter floden af samme navn, hvis vandsystem er verdens fjerdestørste, som danner statsgrænsen til Louisiana. Floden favner staten og gennemsejles konstant af alle typer vandfartøjer, sær de karakteristiske floddampere. Det var en sådan, Mark Twain var kaptajn på, og et af hans berømte værker omhandler hans oplevelser på floden. I dag kan du som turist i Mississippi stadig komme ud og sejle på et væld af forskellige måder på floden. Staten er derudover kendt som arnested for gospel, jazz og blues og fostrede, ud over Twain, store litterære forfattere som William Faulkner og Tennessee Williams. Overalt i Mississippis gader kan du opleve spillesteder med bluesmusik, hvor det er muligt at få serveret et måltid mad til meget lave priser, da Mississippi er en af USA’s billigste steder at bo.

Alabama – Sydens kultursskat

Alle kender sangen “Sweet Home Alabama” af gruppen Lynyrd Skynyrd, som i teksten lovpriste staten – og det er til at forstå! Den største by hedder Birmingham, som er kendt som Alabamas kultur- og underholdningshovedstad. Der er et utal af teatre, biografer, spillesteder, operahuse og lignende spredt over Birmingham. Du løber aldrig tør for kulturelle aktiviteter, da der altid er endnu et teater, hvor du kan se en premiereforestilling. Af den grund er Birmingham også stedet, hvor adskillige film-, musik- og teaterfestivaller bliver afholdt hvert eneste år. Birmingham i Alabama er en fantastisk interessant by for kreative og kulturinteresserede sjæle.

Georgia – den frihedselskende stat

Øst for Alabama ligger Georgia. Staten har en lang historie som en af de mest selvstændighedselskende stater, der kæmpede indædt mod den engelske konges kolonisering af Amerika i uafhængighedskrigen. Georgia var også forgangsstat i borgerkrigen mod nordstaterne, hvor store slag blev udkæmpet. Staten var den sidste sydstat, der genindtrådte i det nye, samlede USA efter krigen. Den største by er Atlanta med over 5,5 mio. indbyggere, og fødeby for borgerretsforkæmperen Martin Luther King. Den er også hjemby for tv-stationen CNN og Coca Cola. Du kan opleve læskedrikkens historie på en rundtur og museumsbesøg. Ydermere har Atlanta et væld af turistattraktioner og museer og huser landets største skyskraber uden for New York og Chicago. Georgia og Atlanta bør udforskes under en tur til det sydlige USA.

Tennessee – musikalsk paradis i Memphis og Nashville

Tennessee ligger nord for Georgia og Alabama. Staten er oprindeligt et indianerområde, hvorfra navnet stammer. I Tennessee finder man to af de mest interessante byer i USA: Memphis og Nashville. Førstnævnte er kendt som stedet, hvor rocklegenden Elvis Presley levede det meste af sit liv og døde. “The King of Rock”s gamle bolig, Graceland, er i dag indrettet som et museum over hans liv. Derudover kan man finde utallige gode spillesteder og barer i Memphis, hvor der spilles rock’n’roll – en musikgenre, som blev skabt her. Den anden store by, Nashville, er hovedstad i Tennessee og en anelse mindre end Memphis. Byen er ligeledes berømt i musikkens verden og bærer tilnavnet ”Music City”. Er du glad for country music kan du ikke komme uden om Nashville, hvor musikken havde sin begyndelse, og hvor nogle af de genrens legender stammer fraDu kan tilmed finde opera, ballet, teater og andre kreative shows i massevis i byen. 

 

 

Lad USATours.dk arrangere din rejse til sydstaterne

Ovenstående er kun nogle af de oplevelser, det sydlige USA tilbyder. Syden i USA trækker langt flere turister end det nordlige, og kunne du tænke dig en anderledes, kulturel rejse og besøge nogle af nævnte destinationer, måske tilmed opleve Miami, kan det arrangeres meget billigt. Syd-USA er et enormt område, der rummer et hav af muligheder udover de her på siden anførte. USATours.dk kan arrangere alle former for rejser rundt i Syden med afsæt i dine personlige interesser og ønsker. Dette gælder naturligvis for hele USA. Skal du til staterne, hjælper vi hellere end gerne med vores ekspertviden! Lad os sammensætte din rejse til USA – vi kender USA bedst!

30872872